תקלות נפוצות במנופים

 
היכרות עם סוגים שונים של בעיות במנופים יכולה לעזור למנוע נזקים בלתי הפיכים. במאמר הבא נציג כמה תקלות נפוצות שדורשות טיפול הידרואלי ונסביר כיצד מזהים אותן כמה שיותר מוקדם.

כל סוג של עגורן עלול לסבול מתקלות מסוימות. ברוב המקרים, התקלות נגרמות בגלל בלאי, שחיקה, שימוש לא נכון, היעדר תחזוקה או שחיקה טבעית. עם זאת, היכרות מוקדמת עם המאפיינים הנפוצים של התקלות יכולה לחסוך בהוצאות ולמנוע את עוגמת הנפש. המטרה של היכרות עם סוגים שונים של תקלות במנופים היא גם למצוא את מוסך המנופים המתאים.

 
 

כך תזהו את המאפיינים של בעיות במנופים

 
 
1. תקלות במנוף ההרמה – מנוף ההרמה הוא המרכיב שעובד הכי הרבה כאשר מבצעים עבודות הרמה בגובה. כפועל יוצא מכך, יש סיכוי גבוה להופעת תקלות גם אחרי כמה שנים ספורות של עבודה. בחלק מהמקרים, המנוף אף נתקע בגובה בלי שהוא יצליח לרדת בחזרה – או שמלכתחילה הוא לא יצליח לעלות. במקרים כאלה, אין ברירה אלא לתאם טיפול דרך טכנאי מוסמך שמתמחה בכך.

2. ווים כפופים או פגומים – שירותים הידראוליים כוללים גם את התיקון של התקלה במרכיבים עצמם וגם את החלפת המרכיבים התקולים. אם למשל מגיעים למוסך שמתמחה בהידראוליקה עם ווים כפופים או פגומים, יכול להיות שהטיפול היחיד יהיה החלפה שלהם. במקרים אחרים, ייתכן ויש מקום לשקול תיקון של הווים כדי לחסוך בהוצאות עבור מפעילי המנופים.

3. עבודה איטית של גלגלי שיניים, שרשראות ותבריגים – תחזוקה לקויה שלא מתבצעת לפי הנחיות היצרן מגדילה את הסיכוי להופעת בעיות כגון עבודה איטית של גלגלי שיניים, שרשראות ותבריגים. כאן, הפתרון הכי טוב הוא לבדוק איזה מרכיב גורם לתקלה ולאחר מכן להחליף אותו. אם זה אפשרי, רצוי גם לברר על פתרונות הידראוליים לצורך שדרוג המערכת הקיימת והפיכת המנוף לכלי יעיל יותר.

 
תקלות במנופים
 

איך מבצעים תחזוקה למניעת בעיות במנופים?

 
כאשר מתייעצים עם אנשי מקצוע, מגדילים את הסיכוי לכך שהידע שלהם ישמש גם את מפעילי המנופים הקיימים. חוץ מזה, התייעצות עם אנשי מקצוע היא דרך טובה לדעת מתי להביא את המנוף לבדיקה ומה לעשות כאשר מופיעים סימנים ראשונים של תקלה.

תחזוקה למניעת בעיות במנופים כוללת שימון, בדיקה לפני כל הפעלה והיצמדות להנחיות היצרן ולכללי הבטיחות. ברוב המקרים, שמירה על כללי הבטיחות תהיה פחות או יותר זהה לפעולות שאותן צריך לבצע בשביל לתחזק את המנופים. גם במסגרת כללי הבטיחות וגם במסגרת התחזוקה התקופתית, השאיפה היא לשפר את הפעילות של המנוף ולחסוך בהוצאות מיותרות.