האופן שבו בוחרים שירות למתקני הרמה משפיע בצורה מיידית על הביצועים שלהם. אם השירות הוא ברמה גבוהה, סביר להניח שניתן יהיה להשתמש במתקנים שונים בצורה אינטנסיבית וליהנות מהיתרונות שלהם גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. אם השירות סטנדרטי בלבד, המשמעות היא סיכון בטיחותי ובעיקר בזבוז של זמן ואנרגיה מצד העובדים.
החדשות הטובות הן שכיום ניתן לרכז סוגים שונים של שירותים תחת קורת גג אחת. כאשר עושים את זה בצורה נכונה, יש יותר סיכוי שהשירות יעלה בקנה אחד עם הצרכים של גופים וארגונים שכבר משתמשים במתקני הרמה. חוץ מזה, ניתן להשוות בין שירותים כאלה על מנת להפיק מהם תועלת רבה גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
1.
תחזוקה – שירות תחזוקה נועד על מנת למנוע ממתקני הרמה להתקלקל. את השירות הזה אפשר לתאם לפי הנחיות היצרן, בתהליך שנקבע בדרך כלל באופן תקופתי ועל פי המאפיינים של כל דגם בנפרד. לחילופין, יש אפשרות להשתמש בשירות הזה גם באופן עצמאי ובלי קשר להנחיות היצרן. בפועל, זה מה שקורה כאשר מפעילים מתקן הרמה יודעים מתוך ניסיון לזהות את הכשלים שעלולים להתרחש ולהשפיע בו.
2.
תיקון – מטבע הדברים, זה השירות שבו משתמשים אחרי שכבר מתרחשת תקלה. אז עם שירות כזה של תיקון, לא אמורים לחשוש מפני הפעלה חוזרת שלהם כבר לאחר זמן קצר יחסית.
3.
בדיקת מתקני הרמה – השירות של בדיקת מתקני הרמה מורכב כי הוא יכול להתבצע עבור מתקנים שעדיין לא בבעלות הלקוח. כמו גם רכישת רכב פרטי ובדיקה שלו במכון בדיקה מורשה, כך מבצעים תהליך דומה גם עם מתקני הרמה.
היכרות עם המאפיינים השונים של שירות למתקני הרמה היא רק חלק מתוך מערכת שיקולים רחבה יותר. אם רוצים ליהנות מכל יתרונות השירות ולאחר מכן להפעיל את המתקנים בצורה בטיחותית, זה לא מספיק, כי יש מקום להביא בחשבון גם את הזמינות ואת מספר שנות הניסיון של מי שמבצע את העבודה.
בדיקת הזמינות חשובה בעיקר בעת תחזוקה של מתקני הרמה או בעת תיקון של מתקני הרמה קיימים. אם הגוף שמספק שירות למתקני הרמה לא מספיק זמין עבור הלקוחות, זה בדרך כלל אומר עיכוב משמעותי של הפרויקט.