את הצינורות המיועדים למערכות הידראוליות נהוג לחלק לשתי קטגוריות – צינורות קבועים וצינורות גמישים.הצינורות הקבועים מיוצרים ממתכת קשיחה ועמידה כמו פלדה ולעומתם הצינורות הגמישים מיוצרים מגומי וחומרים פלסטיים המקנים לצינור תכונות של אלסטיות ותנועתיות.הצינורות הקבועים מתאימים לעמוד בלחצים הגבוהים ביותר שניתן ליצור בתוך מערכת הידראולית, אך מנגד ניתן להשתמש בהם רק במערכות אשר נשארות קבועות וללא תזוזות ושינויים. מגבלה נוספת היא הצורך בסביבת התקנה עם גישה נוחה למערכת.לעומת זאת התקנת צנרת לחץ הידראולית המשלבת צינורות גמישים מאפשרת ליצור מערכות אשר ניתן להזיז ממקום למקום. קל יותר לבצע את חיבור הצנרת במקומות שבהם אין גישה נוחה וישירה.מנגד, החיסרון של הצינורות הגמישים הוא מגבלת הלחץ שניתן להפעיל בתוך המערכת. כמו כן, בגלל שהם מיוצרים מחומרים מבוססי גומי הם נוטים להתבלות ולהישחק יותר, ולכן יש צורך להחליפם לעיתים תכופות יותר ולאחר מספר שנים בודדות. זאת בניגוד לצינורות הקבועים אשר יכולים לתפקד במשך שנים ארוכות.
צנרת לחץ הידראולית חייבת להיות מערכת סגורה, אשר מאפשרת את הזרמת השמן
בלחץ הידראולי גבוה. מלבד הלחצים שנמצאים בתוך המערכת, לא פעם סביבת העבודה גם היא סביבה קשוחה אשר מציגה תנאים של טמפרטורות גבוהות או משתנות תדיר, חשיפה לגזים שונים או לחומרים כימיים וכדומה. וכמובן שרוב המערכות ההידראוליות פועלות בעצימות גבוהה ובתדירות גבוהה, וחשופות לבלאי ושחיקה טבעיים.
ולכן כאשר בוחרים את הרכיבים של
הצנרת ההידראולית חשוב בראש ובראשונה לרכוש אך ורק רכיבים איכותיים שעומדים בסטנדרטים ובתקנים הרלוונטיים.חשוב לא פחות להתאים את סוג החלקים לאופי הפעולה של המערכת ולדרישות שלה. בשום פנים ואופן אסור להתקין צינורות אשר מיועדים לעמוד בלחץ מסוים, במערכת שמתוכננת לעבוד בלחצים גבוהים יותר. זהו מתכון לקריסה של המערכת, ומלבד הצורך לתקן את התקלה ולהשקיע עוד כסף, לבזבז זמן ולעכב את המשך העבודות, קריסה של המערכת יכולה להסתיים באסון ובפגיעה בעובדים אשר נמצאים בסמוך.